Veelgestelde vragen

Heb je een vraag of wil je meer informatie over Biebkado? Op deze pagina vind je alle praktische informatie over het Biebkado-abonnement, de Biebkado-pas en overige onderwerpen.

Biblionet-24 sept-WEB-© Marleen Annema-2813

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je antwoorden op veelvoorkomende vragen rondom Biebkado. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met de klantenservice via 088 50 61 900 of mail naar klantenservice@biblionetgroningen.nl.

Biebkado-abonnement

Voor slechts € 21,- sluit je een Biebkado-abonnement af, voor jezelf of voor een ander.

Met Biebkado kun je in totaal 4 maanden lenen bij alle bibliotheken in Groningen en gebruikmaken van bijbehorende diensten.

Met een Biebkado-abonnement heb je 4 maanden lang toegang tot het gehele aanbod aan producten en diensten van de Bibliotheek. Zo heb je ook toegang tot de online Bibliotheek waar je onder meer e-books, luisterboeken, tijdschriften en kranten kunt lenen.

Ja, 4 maanden na activering wordt het Biebkado-abonnement automatisch stopgezet.

Je kunt het Biebkadoabonnement eenvoudig omzetten naar een Standaard abonnement van €5,25 per maand (€63,- per jaar). Je kunt dit telefonisch (088 50 61 900) of online doorgeven aan de Klantenservice. Je ontvangt dan per mail een betaalverzoek voor het nieuwe abonnementsjaar. Als je dit doet voordat het Biebkadoabonnement afloopt, dan loopt het abonnement onafgebroken door en kun je dezelfde pas blijven gebruiken. 

Biebkado-pas

Je Biebkado-pas verzilveren doe je online via biebkado.nl/verzilveren. Je ‘verzilver-aanvraag’ wordt door onze klantenservice binnen 3 werkdagen verwerkt. Je krijgt van ons een mailtje wanneer je jouw Biebkado-pas kunt gebruiken. Verzilveren kan ook op de computer in een bibliotheekvestiging van Biblionet Groningen, onze bibliotheekmedewerkers helpen je graag. Kijk op de homepagina voor een bibliotheek bij jou in de buurt. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met onze klantenservice op 088 50 61 900.

Na aankoop heeft de ontvanger 24 maanden de tijd om Biebkado te verzilveren.

Lenen met een Biebkado-pas kan in alle Groningse bibliotheken. Dus zowel de Forum-bibliotheken in de stad als de bibliotheken in de provincie.

Overig

Biebkado wordt aangeboden door Biblionet Groningen, de netwerkorganisatie achter de bibliotheken in de provincie Groningen.

Blijkt de ontvanger onverwacht al een Bibliotheek-abonnement te hebben? Zoek dan een andere gelukkige om je gekochte Biebkado aan cadeau te doen óf houd ‘m lekker zelf!

Mocht je er echt niet uitkomen, stuur je aangeschafte Biebkado dan binnen 14 dagen retour. Dit kan op twee manieren:
1. Geef je reeds gekochte Biebkado af bij een Bibliotheek van Biblionet Groningen.
2. Stuur je reeds gekochte Biebkado (op eigen kosten) terug naar De Mudden 18, 9747 AW Groningen. Dit kan via brievenbuspost m.b.v. twee postzegels of een PostNL-postzegelcode voor pakketten van max. 50 gram ter waarde van € 2,02.

Het volledige bedrag van € 21,- wordt binnen 14 dagen bijgeschreven op je rekening op het moment dat wij het geretourneerde Biebkado in goede staat hebben ontvangen.