Welkom in de Bibliotheek

Biblionet-© Marleen Annema-7086

Wat kun je allemaal in de Bibliotheek?

Bij het woordje 'bibliotheek' denk je waarschijnlijk als eerste aan boeken. Maar wist je dat de Bibliotheek eigenlijk veel meer is dan dat? Het is een plek om jezelf te ontwikkelen, elkaar te ontmoeten en geïnspireerd te raken.

Onbeperkt lenen en reserveren

Naast boeken kun je bij de Bibliotheek ook luisterboeken, e-books, tijdschriften, kranten, games én films lenen. Met een Bibliotheek-abonnement mag je 25 titels tegelijkertijd lenen voor 4 weken lang. Ben je nog niet uitgelezen en wil je het boek iets later terugbrengen? Geen probleem, je hoeft geen boete te betalen.

Wil je er zeker van zijn dat jouw favoriete boek aanwezig en beschikbaar is? Je kunt hem eenvoudig opzoeken en reserveren via de website of via de Bibliotheek-app. Hier vind je tevens ons brede online aanbod aan e-books, luisterboeken en tijdschriften.

Doe mee aan activiteiten

In de Bibliotheek ben je altijd welkom om aan te sluiten bij diverse activiteiten. Kom gezellig knutselen tijdens het Handwerkcafé, bezoek een inspirerende tentoonstelling of luister naar intrigerende verhalen. Ook kun je in de Bibliotheek terecht voor hulpvragen, zoals assistentie bij het regelen van overheidszaken of advies over het besparen van energie. Bij de meeste activiteiten is aanmelden niet nodig. Wil je weten wat er de komende tijd in jouw bieb te doen is? Kijk dan op de website.

Biblionet-17-sept-WEB-©-Marleen-Annema-9456

Blijf je ontwikkelen

Met de online cursussen van de Bibliotheek kun je jezelf blijven ontwikkelen. Met een Bibliotheek-abonnement krijg je toegang tot diverse interessante online cursussen op de leerplatformen Soofos en Goodhabitz. Leer een vreemde taal, ontwikkel je fotografie skills of duik in de wereld van videobewerking. Het gehele cursusaanbod vind je op de website.

Ontmoet anderen

Ook voor nuchtere gezelligheid kun je terecht bij de Bibliotheek. Ontmoet anderen onder het genot van een kopje koffie of thee tijdens het wekelijkse Buurtbakkie. Iedereen is van harte welkom!

Biblionet-© Marleen Annema-7334-small

Tot 18 jaar gratis lid van de bieb

Wil je een kind blij maken met een abonnement op de Bibliotheek? Dan hoef je geen Biebkado aan te schaffen. Een jeugdabonnement is namelijk gratis! Elke vestiging heeft zo'n vrolijke, kleurrijke jeugdafdeling met prentenboeken, films, games en nog veel meer leuks voor kids. Kom knutselen, spelen of kies een mooi boek uit en plof samen op de bank. Inschrijven voor het gratis jeugdabonnement kan online of in de Bibliotheek.

Biblionet Groningen

Biebkado is een initiatief van Biblionet Groningen, de netwerkorganisatie achter de bibliotheken in de provincie Groningen. De organisatie bestaat uit 34 bibliotheekvestigingen, 8 afhaalpunten, ruim 180 Bibliotheken op school en een hoofdkantoor in de stad Groningen. Met zo’n 160 medewerkers en meer dan 800 vrijwilligers wordt dagelijks gewerkt aan professionele, vernieuwende en klantgerichte dienstverlening voor leden, maar ook voor alle andere inwoners van de provincie Groningen. 

Biblionet Groningen werkt samen met de stadsbibliotheken van Forum Groningen. We hebben een gezamenlijke collectie en delen een deskundige klantenservice. Bibliotheek-leden kunnen lenen bij alle bibliotheken van Biblionet Groningen én Forum Groningen.

Veelgestelde vragen

Voor slechts € 21,- sluit je een Biebkado-abonnement af, voor jezelf of voor een ander.

Met Biebkado kun je in totaal 4 maanden lenen bij alle bibliotheken in Groningen en gebruikmaken van bijbehorende diensten.

Met een Biebkado-abonnement heb je 4 maanden lang toegang tot het gehele aanbod aan producten en diensten van de Bibliotheek. Zo heb je ook toegang tot de online Bibliotheek waar je onder meer e-books, luisterboeken, tijdschriften en kranten kunt lenen.

Lenen met een Biebkado-pas kan in alle Groningse bibliotheken. Dus zowel de Forum-bibliotheken in de stad als de bibliotheken in de provincie.